Sper să-ți fie de folos și să citeșți cu plăcere această postare pe blog. Dacă dorești  echipa mea să facă marketing pentru tine, apasă aici.

Sistem de Leadership clar ca la carte 

iulie 6, 2022

Leadership-ul constă în comunicarea eficientă a viziunii, misiunii și a scopului tău. Leadership-ul clar ca la carte creează o comunitate semnificativă în care viziunea, misiunea și scopul sunt trăite. Un Sistem de Leadership clar ca la carte este un grup de piese care funcționează și care dublează rezultatele în mod constant. Unul dintre cele mai mari motive pentru care proprietarii de afaceri mici rămân prizonieri a propriilor lor creații este lipsa abilităților de conducere. Proprietarii de afacerii sunt convinși că nimeni nu este la fel de capabil cum sunt ei, și sunt ferm convinși că nu pot găsi oameni "buni". Știu cum se simt aceștia. Am îndurat cam toate nopțile de coșmar ale angajaților pe care vi le puteți imagina.

Primul lucru pe care trebuie să îl înveți despre leadership este că echipa ta este cel mai mare ”atu” al tău. Dacă îi priviți ca pe o cheltuială, ca pe o problemă, sau ca pe un "rău necesar", deja ați ieșit de pe șine. John Maxwell spune: "Leadership-ul înseamnă influență. Nimic mai mult, nimic mai puțin. Toată lumea are influență în viața altcuiva". Cum câștigi influență? "Adaugi valoare oamenilor", spune John. Atunci când nu le adaugi valoare, îi devalorizezi. Cel mai mare obstacol în calea obținerii cooperării din partea angajaților tăi este modul în care îi valorizezi. Aceasta este problema de fond. Atunci când vă pasă cu adevărat, îi veți trata cu cel mai mare respect și demnitate. Dale Carnegie spune că lucrul numărul unu pe care și-l doresc angajații este "aprecierea sinceră și onestă". Fiecare studiu, care a fost realizat, a dezvăluit că oamenii tânjesc după recunoaștere și apartenență mult mai presus decât baremul salariului lor de fiecare dată. Ei nu sunt cu adevărat conștienți de acest lucru, dar este adevărat. (Acum aveți un mic secret din interior pe care ei nici măcar nu-l știu!).

Atunci când prețuim pe cineva la cel mai înalt nivel posibil, vom învăța să comunicăm eficient cu persoana respectivă. Zig spune: "Încurajarea este combustibilul cu care oamenii funcționează". Poate vă gândiți: "Dar hei, se pare că angajații mei greșesc mereu. Cum aș putea să încurajez asta?” Nu încurajezi comportamentul, ci încurajezi persoana, astfel încât să o poți ajuta să își schimbe comportamentul. Echipa ta este cel mai mare ”atu” al tău. Dacă nu vă tratați bine echipa, pe termen lung, nici ea nu vă va trata bine clienții. Sigur că ați putea scăpa cu ”o dictatură” pentru o vreme, dar atunci când dictatorul nu este prezent, urmașilor nu le pasă de misiune. Cum puteți schimba această situație? În primul rând, îi prețuiești pentru ceea ce sunt (și ai cui sunt, aș putea adăuga - nu sunt ai tăi!)

Fiecare ființă umană este creația lui Dumnezeu. Trebuie să le tratăm ca atare. Nu vă faceți griji, nu va trebui să-i lăsați să scape nepedepsiți. Vom vorbi imediat despre cum să-i determini să facă ceea ce vrei tu să facă. Dar mai întâi, vreau să vorbim despre tine și despre ego-ul tău. O parte din problema noastră, ca proprietari de afaceri, este că... ne credem foarte importanți. Și pentru că eu sunt șeful, toți ceilalți trebuie să se plece și să facă ce spun eu. Sigur, tu ești șeful și ar trebui să fii respectat. Dar vrei să ai parte de respectul potrivit. În loc de respect forțat, vrei respect câștigat. Există o diferență. Dacă ești dispus să te umilești, să le spui angajaților tăi că îți pasă de ei și că dorești să faci îmbunătățiri de care să beneficieze toți, dacă începi să devii un lider mai bun învățând și punând în practică aptitudini de lider dovedite, și dacă te străduiești să construiești un sistem de conducere fenomenal, vei avea o afacere și o viață diferită. Vă pot promite acest lucru.

Una dintre cele mai satisfăcătoare părți ale vieții mele este să-mi privesc echipa cum se dezvoltă profesional și personal. Am o mică plăcuță în biroul meu privat pe care scrie: "Succesul înseamnă să faci o diferență în viețile altora. Fericirea este să-i vezi cum cresc datorită acestui lucru." Una dintre convingerile mele fundamentale este că suntem pe acest pământ pentru a-L iubi pe Dumnezeu și pentru a-i iubi pe alții - pentru a face o diferență. Cred că, în adâncul sufletului, toată lumea vrea să facă o diferență. Vrei și tu?
Fără echipă. Fără vis.

📢 Vânzările reprezintă tot ceea ce faceți pentru a transforma clienții potențiali în clienți plătitori.

Click to Tweet

Dale Carnegie a spus: "Conducerea înseamnă să obții cooperarea voluntară a altora pentru a atinge un obiectiv". În primul rând, trebuie să ai un obiectiv. Trebuie să ai o viziune. Trebuie să știi încotro te îndrepți. Și observați că a spus cooperarea "de bunăvoie" a celorlalți.

📢 Este foarte trist să vezi atâta muncă depusă în marketing, doar pentru a vedea cum vânzarea se duce de râpă. 

Click to Tweet

În 2015, am avut ocazia să îl întâlnesc pe John Maxwell, expertul numărul unu în leadership din lume. După ce am devenit personal în 2019 membru certificat în John Maxwell Team, am avut ocazia să petrec timp cu liderii John Maxwell pe platforma John Maxwell și în programul de Mentorship. John spune: "Totul se ridică și se prăbușește din cauza leadership-ului".

Totul? Poate fi adevărat? El continuă spunând că ”Leadership-ul / Conducerea înseamnă influență”. Nimic mai mult, nimic mai puțin. Și pentru a câștiga influență, trebuie să "adaugi valoare oamenilor". Este necesară conducerea pentru marketing?

Doar dacă vrei să influențezi oamenii să facă afaceri cu compania ta. Și nu uitați că toate afacerile se bazează pe relații. Marketingul, Vânzările și Serviciile se bazează pe relații. Urmărirea cifrelor reflectă relația pe care o aveți cu dumneavoastră!

Sunteți serios în privința obiectivelor dumneavoastră de viață? Sau îți folosești afacerea doar pentru a te descurca în viață, pentru a avea ceva de făcut? Apropo de acest lucru, John Maxwell spune, de asemenea, că cea mai dificilă persoană pe care trebuie să o conduci ești tu însuți.

Vrei să afli mai multe despre Sistemul de Leadership și faptul că Conducerea înseamnă influență? Scrie 𝐃𝐀 𝐕𝐑𝐄𝐀𝐔 în comentarii, și eu îți voi transmite link-ul de înscriere la webinar-ul 𝐆𝐑𝐀𝐓𝐔𝐈𝐓.

Sunt Mihail Manole, trainer și coach certificat de John C. Maxwell - lider care a scris peste 73 de cărți în afaceri și leadership - și sunt aici ca prieten, și doresc să te ajut.

Despre autor

Mihail Manole

Coach, Teacher și Speaker independent - certificat de John Maxwell Team

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>