Sper să-ți fie de folos și să citeșți cu plăcere această postare pe blog. Dacă dorești  echipa mea să facă marketing pentru tine, apasă aici.

Cei 8 pași importanți în crearea unei viziunii clare

februarie 12, 2022

Cei mai mulți dintre noi încercăm să ne construim viețile fără o planificare reală. Suntem ca un antreprenor care încearcă să construiască o clădire fără un plan. Drept urmare, viețile noastre sunt dezechilibrate și nesigure. Cum să-ți scrii propria viziune? Cum să-ți scrii propriul plan de viață?

Sunt 8 pași foarte importanți:

1.Elimină distragerea 

Așează-te undeva singur, departe de orice distragere a atenției și permite-ți un timp neîntrerupt de gândire. Fă acest lucru de cate ori ai nevoie, pe măsură ce îți dezvolți planul.

2.Găsește-te pe tine însuți, adevăratul tu

Până când nu știi cine ești, de ce te-a creat Dumnezeu și pentru ce te-a creat, viața îți va fi pur și simplu un experiment confuz. Răspunsul la următoarele întrebări îți va oferi claritate și încredere în ceea ce privește identitatea ta

 1. Cine sunt eu?
 2. Cine sunt eu în relație cu Dumnezeu?
 3. De unde vin ca persoană?
 4. Cum am fost creat? [vezi Geneza 1: 26-28]
 5. De ce sunt aici?

Scrie-ți declarația pentru scopul personal. Întreabă-te care este scopul vieţii tale ca ființă umană și ca individ?

3.Găsește-ți adevărata viziune

Răspunde la următoarele întrebări și vei fi uimit de felul în care Dumnezeu va începe să-ți deschidă mintea față de scopul și viziunea Sa pentru tine. Vei începe să vezi lucruri pe care nu le-ai mai văzut niciodată. Pune-le pe hârtie, citești-le, gândește-te la ele, roagă-te pentru ele și începe să formulezi idei despre ceea ce dorești de la viață.
Întrebă-te următoarele:

 1. Ce vreau să fac cu viața mea?
 2. Ce sunt inspirat să fac?
 3. Ce aș vrea să fac mai mult decât orice altceva, chiar dacă nu aș fi plătit niciodată pentru aceasta?
 4. Ce îmi place să fac atât de mult încât să uit să mănânc sau să dorm?

Permite-ți să gândești liber. Nu pune limitări de timp sau bani asupra viziunii tale. Deoarece mulți dintre noi suntem influențați de opiniile altora despre noi și de propriile noastre așteptări false pentru noi înșine, este posibil să-ți ia puțin timp pentru a descoperi ce vrei cu adevărat. Păstrează procesul și sapă adânc pentru a-ți găsi adevăratele dorințe. Mai jos sunt câteva activități care te vor ajută să faci acest lucru.
Activități |

Ce ai vrea să se spună despre tine (de exemplu: colegii, profesorii, angajatorii, vecinii)  ? Pentru ce ai vrea să fii cunoscut?

 • Familia. Ce fel de soț, soție, fiu sau fiică doreşti să fii în amintirea celorlalţi?
 • Societate. Ce fel de impact ai dori să lași asupra comunității tale?
 • Lumea. În ce fel ți-ai dori ca lumea să fie diferită pentru că ai fost aici?

Scrie-ți misiunea ta personală.
Misiunea ta este o declarație generală a ceea ce dorești să realizezi până când viața ta se termină. Întreabă-te unde vrei să fii într-un an, cinci, zece, douăzeci, treizeci de ani. Notează-ți ideile și continuă să te gândești și să te rogi pentru ele. Rezumă-ți viziunea pentru viață într-o singură frază. Aceasta este o afirmație specifică a ceea ce vrei să faci în viață. Ar trebui să fie ceea ce te motivează și te face să mergi spre visul tău.

4.Descoperă adevărata ta motivație

O viziune de la Dumnezeu nu este niciodată egoistă. Întotdeauna îi va ajuta sau îi va ridica pe alții într-un fel sau altul. Viziunea este proiectată pentru a face viața omenirii mai bună și pentru a îmbunătăți societatea. Îi inspiră și îi construiește pe alții. Întrebă-te următoarele:

 • Cum îi ajută viziunea mea pe alții?
 • Care este motivația pentru viziunea mea?
 • De ce vreau să fac ceea ce vreau să fac?
 • Pot să îmi îndeplinesc viziunea și să am totuși integritate?

5.Identifică-ți principiile

Principiile tale sunt filozofia ta de viață. Cu alte cuvinte, acestea sunt modul în care intenționezi să te comporți cu tine în timpul vieții. Trebuie să clarifici ce vei face și ce nu vei face. Aceste principii sunt ghidul tău de viață, de afaceri, de relaționare cu alte persoane. Trebuie să le stabilești în inima și mintea ta, astfel încât să ai standardele pe care să le trăiești.
Cele Zece Porunci sunt principii grozave și un bun punct de plecare pentru dezvoltarea propriilor principii. De exemplu, ai putea scrie: "În drum spre viziunea mea, nu voi fura, nu voi minți și nu voi suporta martorul fals. Mă voi închina lui Dumnezeu Tatăl. Nu voi comite adulter. Nu o să râvnesc. Şi așa mai departe. Scrie principiile tale de viață.

6.Alege-ți obiectivele și pașii tăi

 • Obiectivele sunt pașii necesari pentru a-ți îndeplini viziunea. Ce lucruri practice trebuie să faci, pentru a-ți împlini visul?
 • Obiectivele sunt indicatori clari care te vor duce acolo unde trebuie să mergi. Scrie-ți obiectivele pe hârtie.
 • Obiectivele sunt pașii detaliați. Ele determină când vrei să se întâmple lucrurile în mod clar, ce trebuie să faci și când trebuie să faci acest lucru pentru a ajunge unde îți dorești.

De exemplu, dacă dorești să deschizi un magazin de mecanică și unul dintre obiectivele tale este să mergi la școală pentru a învăța mecanică, ar trebui să alegi o școală, să completezi o cerere și să începi cursurile.

 • Obiectivele ar trebui să includă pași specifici.
 • Scrie-ți obiectivele pe hârtie.

7.Identifică-ți resursele

Acum trebuie să identifici toate resursele de care vei avea nevoie pentru a-ți realiza viziunea.
• Identifică-ți nevoile umane. Care este ajutorul de care ai nevoie pentru a-ți îndeplini viziunea? Ce fel de asociații personale trebuie să ai și să nu ai?
• Identifică-ți resursele. Care sunt resursele de care ai nevoie pentru a-ți îndeplini viziunea? Nu-ți face griji cu privire la cât de mari pot părea. Scrie-le.
• Notează-ți punctele forte.
   - Cine ești tu cu adevărat?
   - Care sunt talentele tale?
   - La ce știi că ești bun?

📢 "Încredințează-ți lucrările în mâna Domnului, și îți vor izbuti planurile."|Biblia. Proverbele 16:3

Click to Tweet

Notează-ți răspunsurile, apoi fă-ți planuri pentru a-ți rafina punctele forte. De exemplu, dacă viziunea ta necesită să vorbești în fața unor grupuri mari de oameni, trebuie să începi a ieși în față. Probabil că vei fi speriat la început, totuși Dumnezeu îți va da ocazia să vorbești în diferite etape, astfel încât să-ți poți dezvolta darul. Nu știi ce poți face până când trebuie să faci acel lucru. Unele daruri uimitoare ies din oameni atunci când sunt sub presiune.
• Notează-ți punctele slabe.
De ce are nevoie viziunea ta, în ceea ce nu ești atât de bun? Nu te rușina de slăbiciunile tale, pentru că fiecare are ceva la care nu se pricepe. Nu ai monopolul în acest sens. Cu toate acestea, trebuie să le identifici pentru că Dumnezeu va furniza altor oameni să facă ceea ce nu poți tu pentru viziunea ta. Ai nevoie de alți oameni în viața ta pentru că viziunea ta nu poate fi împlinită de unul singur. 

8.Angajează-te în împlinirea viziunii tale

Nu iți vei îndeplini niciodată viziunea dacă nu te angajezi în ea. Va trebui să iei o decizie pe care trebuie să o urmezi în ceea ce vrei să faci, recunoscând că Dumnezeu poate să-ți rafineze planurile pe măsură ce El te va conduce prin acest proces de dezvoltare. De asemenea, încredințează-ți viziunea ta în Mana Lui Dumnezeu în mod regulat. Proverbele 16: 3 spune "Încredințează-ți lucrările în mâna Domnului, și îți vor izbuti planurile."
Nu iți vei îndeplini niciodată viziunea dacă nu te angajezi în ea. Va trebui să iei o decizie pe care trebuie să o urmezi în ceea ce vrei să faci, recunoscând că Dumnezeu poate să-ți rafineze planurile pe măsură ce El te va conduce prin acest proces de dezvoltare. De asemenea, încredințează-ți viziunea în Mâna Lui Dumnezeu în mod regulat. Proverbele 16: 3 spune "Încredințează-ți lucrările în mâna Domnului, și îți vor izbuti planurile."

📢 "Sunteți născut pentru a câștiga, așa că mergeți mai departe și trăiți pentru a câștiga!" Zig Ziglar

Click to Tweet

Mie îmi pasă de succesul tău și sper să fac parte din el.


Despre autor

Mihail Manole

Coach, Teacher și Speaker certificat și independent John Maxwell Team

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>