Sper să-ți fie de folos și să citeșți cu plăcere această postare pe blog. Dacă dorești  echipa mea să facă marketing pentru tine, apasă aici.

Primul meu discurs în public l-am avut la vârsta de 26 de ani

aprilie 11, 2022

Vreau  termin școala, vreau  termin facultatea, vreau  ajung un om de afaceri de succes, vreau  am mai mult timp liber, vreau  am mai mult timp pentru familie,  vreau  să ajut  tot mai mulți oameni.
Te regăsești cumva în această poziție ?

Eu vin dintr-o familie modestă, nu am am fost învățat să vorbesc în public și primul meu discurs în public l-am avut la vârstă de 26 de ani. Știu că îmi tremurau genunchii, vocea și mă gândeam dacă nu lucrează ceva, și da.da a fost o experiență frumoasă, de a care am început ivestitia mea în dezvoltarea personală dar nu oricum, o dezvoltare personală intenționată.

Având în vedere că mai departe sau mai aproape, fiecare dintre noi sunt într-o măsură oarecare lideri, nu-i așa ? Apropo, tu ce fel de lider ești ? 

Legedarul Zig Ziglar spune: „Dacă îi ajuți pe oameni să obțină ceea ce își doresc, atunci ei la rândul lor te vor ajuta să obții ceea ce vrei.”

Click to Tweet

Acum știu că vin tot felul de gânduri sau vorbe: Nu am bani, sunt din familie cu limitări financiare, nu am relații, nu am sponsorizări. Nu am învățat să vorbesc în public de mic copil, nu am fost învățat în școală cum să fac o afacere și multe, mult altele, care sunt da, serioase, dar secretul este că poți trece peste și să fii învingător.
M-am decis să studiez cartea acesta printr-un curs important și să-l aplic în viața mea persoanală și în compania pe care o conduc, agenția de turism: Oxentia Tourism.

Din această carte " Dezvoltă Liderul din Ține 2.0" am aflat și anume cele 3 puncte:

 1. [✅] Sufletul Leadershipului: - Servirea oamenilor
 2. [✅.] Cheia leadershipului: - Prioritățile
 3. [✅.] Prețul leadershipului: - Autodisciplină

Legedarul Zig Ziglar spune: „Dacă îi ajuți pe oameni să obțină ceea ce își doresc, atunci ei la rândul lor te vor ajută să obțîi ceea ce vrei.”

Am înțeles că timpul nu poate fi gestionat și me-at das seamnă că trebuie să-mi fac o anliza serioasă și să-mi studiez agenda și prioritățile mele. Am aflat că liderii buni gândesc intot deauna în avans și îți prioriteaza responsabilitățile. Dacă munceșți intelegent primeșți recompense mai mari decât dacă muncești mai mult.Așa că am început imediat să-mi planific totul luând în calcul cei 9 pași de mă jos:

 • Stabilește în prealabil schimbarea de care este nevoie
 • Enumeră pașîi pe care trebuie să ii parcurgi
 • Ajustează-ți prioritățile
 • Înștiințează-ți oamenii cheie
 • Oferă-le oamenilor timp că să accepte totul
 • Treci la acțiune
 • Aștepta-te la probleme
 • Subliniază întotdeauna reușitele
 • Trece zilnic în revista reușitele.

Dacă munceșți intelegent primeșți recompense mai mari decât dacă muncești mai mult.

Click to Tweet

Simplu, am aflat că autodisciplină mă transferă din zona bunurilor intenții în acea a acțiunilor adecvate. Așa disciplină de sine face diferența dintre succesul temporar și succesul susținut.

 • Am învățat că obiceiurile pe care le am mă urcă sau mă cobor și stau în puterea mea de alegere; 
 • Am hotărât să fac ceea ce trebuie atunci când trebuie indiferent dacă am sau nu am chef. Așa că am început să mă asigur zi de zi că aleg ceea ce contează cel mai mult;
 • Am învățat că autodisciplina face posibilă consegvența, iar consegvența da mereu rezultate. 

Acum doresc să te provoc, trezește-te în fiecare dimineață ganditu-te la ce poți face că să-i ajuți pe membrii familiei tale, pe membrii echipei tale să reuseaca: pe plan personal și pe plan profesional din punct de vedere al dezvoltării și relaționării personale.

Dacă doreșți să beneficiezi pe deplin de învățăturile minunate din cartea "Dezvoltă Liderul din Ține 2.0." și dacă doreșți să mergi mai departe, apelează la un mentor pentru a beneficia de aceste învățături minunate.

Aceast manual al leadershipului cred că nu ar trebuie doar citit, dar studiat și aplicat în viață. Personal, me-a părut rău că nu am găsit să studiez această care cu cel puțîn 25 de ani în urmă.

Chiar organizez un MasterMind pe carte necesară, și aș fi foarte bucuros să-ți adaug valoare de a studia și aplică aceste învățături minunate și să nu regreți că nu ai citit carte mai înainte, și aș vrea că și tu să te vezi lider, aș vrea să creșți și să-ti atingi potențialul de conducere pentru Slavă Lui Dumnezeu !

Aceast manual al leadershipului cred că nu ar trebuie doar citit, dar studiat și aplicat în viață.

Click to Tweet

Sunt Mihail Manole, sunt trainer și coach certificat de John C. Maxwell, lider care a scris peste 73 de cărți în afaceri și leadership și sunt aici ca prieten, și doresc să te ajut.

Despre autor

Mihail Manole

Coach, Teacher și Speaker certificat și independent John Maxwell Team

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>